Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.
Bestrijding van beestjes, schimmels en andere ongewenste zaken op planten
Bij ons op de kwekerij kiezen wij er voor om zo weinig mogelijk met bestrijdingsmiddelen te werken.

Wij hebben volle-grond velden, hier staan onze moederplanten uitgeplant. Deze moederplanten gebruiken wij voor de vermeerdering. Daarnaast hebben wij containervelden. Op deze velden staan de planten in potjes, per 24 in een kistje. Deze planten zijn klaar voor de verkoop of nog in opkweek.
Bij onze moederplanten vinden wij zo af en toe een luis of een beetje meeldauw niet erg. Dit kan er juist voor zorgen dat de planten die wij kweken een natuurlijke afweer opbouwen. Op de containervelden proberen wij zo veel mogelijk te voorkomen dat de planten last krijgen van luis, meeldauw etc., maar ook hier tolereren wij dat, zolang de planten er niet teveel last van hebben.
Als het nodig blijkt om de planten te behandelen, dan kiezen wij in eerste instantie voor een natuurlijke plantversterker. Luis en meeldauw ontstaan vaak doordat de plant verzwakt is. Door de juiste plantversterker toe te passen, bouwen de planten weerstand op. De luis en meeldauw verdwijnt dan meestal vanzelf. We kijken dus naar de behoefte van de plant.
Voorkomen is beter dan genezen, daarom gebruiken wij 6 verschillende potgrondmengsels. Neem bijvoorbeeld planten die van droogte houden. Deze planten hebben snel last van wortel- of voetrot, veroorzaakt door een schimmel die goed in een vochtige omgeving gedijt. Deze planten kweken wij daarom op in een potgrondmengsel dat een teveel aan water snel afvoert.
Voor het bestrijden van de larven van de taxuskever maken wij gebruik van aaltjes. Deze aaltjes dringen in de larven en zorgen er voor dat ze sterven. Tegen spint zetten wij een bepaalde soort roofmijt uit. Wanneer een behandeling met aaltjes of roofmijt toch onvoldoende blijkt te zijn geweest, dan kiezen we voor een verdere biologische bestrijding. Wij zullen onze planten echter alleen behandelen als ze niet in bloei staan. Hierdoor ondervinden bijen, vlinders etc. geen hinder van de behandeling.
Wij proberen steeds minder chemie toe te passen, maar helemaal zonder lukt ons helaas nog niet. Wij behandelen onze planten echter absoluut niet met neonicotinoïden. Dit doen wij niet meer in verband met de bijensterfte. Gelukkig zijn bijna alle bestrijdingsmiddelen met neonicotinoïden ondertussen verboden. Alleen de werkzame stof acetamiprid is nog toegelaten, maar ook deze gebruiken wij niet op onze kwekerij.
Als wij bij het inpakken van de bestelde planten nog luis of meeldauw zien, dan behandelen wij deze planten nog even met een biologische middel van Ecostyle of Pokon. Dit kunt u soms nog ruiken wanneer u de doos met planten open maakt.